Opened 11 years ago

Closed 11 years ago

Last modified 11 years ago

#199 closed defect (fixed)

ACPI 3.07 traps on ASUS Pundit P1-AH2 (nVidia nForce 410/430) and Athlon64 X2 (3800+ EE)

Reported by: guest Owned by: pasha
Priority: major Milestone: Release version 3.10
Component: ACPI PSD Version: 3.08
Keywords: 3.07 3.08 SMP Athlon64 X2 Cc:

Description

There are still problems with the ACPI 3.0x line on the ASUS Pundit P1-AH2 motherboard which is using an nForce 410 or 430 chipset. The processor used is an AMD Athlon64 X2 (3800+ EE)

Change History (19)

Changed 11 years ago by guest

Log Collector result for this machine

comment:1 Changed 11 years ago by eco

OK, Pasha is chatting with the user via ICQ. It's necessary remake APIC stuff in ACPI.PSD

comment:2 Changed 11 years ago by guest

  • Keywords 3.08 added
  • Version changed from 3.06 to 3.08

Many thanks Pavel for the new ACPI v3.08a (2008-04-08). Unfortunately it still doesn't work here. I'll attach a bunch of logs using different parameters (uni and smp).

comment:3 Changed 11 years ago by guest

Pavel,finally it looks that your 3.08 ACPI driver solves my problem when I use: /SMP /APIC /!NOD

I've not done intensive tests yet, but at least I was able to boot and USB Mouse/Keyboard?, Nikk's NVETH,... are working.

NICE!!! :D

If I'll find problems I'll let you know. The last Debug for the /SMP /APIC /!NOD will be attached in a moment. Maybe this will help to make some of the other parameter combinations work.

comment:4 Changed 11 years ago by pasha

Last log look good. Do you try boot without /!NOD ?

comment:5 Changed 11 years ago by eco

e-co:

2 Pasha:

please notify me is it normal to use /!NOD or not?

comment:6 Changed 11 years ago by guest

Sorry, didn't look into this bugid for some time. Regarding "/SMP /APIC /!NOD" or "/SMP /APIC" I can only say, that it did ONLY work on my machine with "/SMP /APIC /!NOD".

For the "/SMP /APIC" result see the log I attached! ---> 04/08/08 15:45:21 I got some error with SCREEN01.SYS again and problems that were follow ups I think.

As I no longer have access to betazone (1-year subscription is over) I can only test drivers that Pavel will drop on his website. I hope the latest ACPI 3.09 does still work. I only tested a buildn created between 3.08 and 3.09. If I should test newer builds you have to provide me with the drivers as I'm currently not going to extend my subscription or you have to add me to the official beta-testers.

The only thing beside a working ACPI driver in general is now only AMD PowerNow?!/Cool'n'Quite support and I'm not alone with this.

Kind regards,

  1. Ulbts

comment:7 Changed 11 years ago by stevenhl

  • Milestone set to Feedback pending

comment:8 Changed 11 years ago by eco

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from new to closed

OK, ACPI v.latest works for you, so let's close the ticket.

comment:9 Changed 11 years ago by stevenhl

  • Milestone changed from Feedback pending to Release version 3.10
Note: See TracTickets for help on using tickets.