Opened 10 years ago

Closed 7 years ago

#451 closed defect (fixed)

log from logs collector t61

Reported by: vrwp Owned by: eco
Priority: trivial Milestone: Feedback pending
Component: ACPI PSD Version: 3.19
Keywords: Suspend Resume Cc:

Description

Hi,

Acpi version 3.17, power off works again. Suspend works, but after resume no more wireless driver activity and sound repeats continuously (last bit) if sound is played.

Attachments (3)

acpi_logs.zip (10.7 KB) - added by vrwp 9 years ago.
before suspendacpi-log-Model-of-your-PC.ziq (92.9 KB) - added by vrwp 9 years ago.
data from logs collector before suspend
acpi-log-Model-of-your-PC.ziq (88.1 KB) - added by vrwp 9 years ago.
acpilogs collector afte suspend/resume

Download all attachments as: .zip

Change History (20)

comment:1 Changed 9 years ago by vrwp

Hi,

Just tested with prerelease 3.19 problems are the same. Progress, it now works with the official kernel, but has the same problems, after resume no more wireless working, xwlan icon of searching network (the icon of the wireless card on the notebook is out. ) and sound kees looping a short sound bit. Using the latest uniaud.

comment:2 Changed 9 years ago by pasha

  • Owner changed from eco to pasha

Please download experimental ACPI build from Mensys site:

  • Experimental build for you:

acpi319PollingFullOnly.zip

comment:3 Changed 9 years ago by vrwp

  • Version changed from 3.17 to 3.19

Tested special build. sound probleem keeps the same, tested also with system sounds disabled, as soon as I play a soundfile the sound is looping. wireless:

  • if there is a connection before I suspend then after suspend-resume of the system the light of the wirelesscard lits up, but xwlan keeps searching for a connection.
  • if there is no connection before i suspend then after suspend-resume of the system the light of the wirelesscard keeps off and xwlan keeps searching.

So unfortunate no improvement. If there are other things to test let me no, I have a special test partition on the notebook, so the normal system keeps always running :-)

comment:4 Changed 9 years ago by pasha

Where is log from collector?

Changed 9 years ago by vrwp

comment:5 Changed 9 years ago by vrwp

HI,

I hope I did it as I should. copy acpica% acpi.log after boot, acpi2.log after enabling wirelesscard, acpi3 after suspend/resume. acpidaemon.log from the whole boot session. Sorry, found the logs collector, will run a new test an attach the files.

Changed 9 years ago by vrwp

data from logs collector before suspend

Changed 9 years ago by vrwp

acpilogs collector afte suspend/resume

comment:6 Changed 9 years ago by pasha

What is uniaud's bldlevel ?

For WiFi?, read pls http://svn.netlabs.org/acpi/ticket/497

comment:7 Changed 9 years ago by vrwp

[C:\]bldlevel f:\mmos2\uniaud32.sys Build Level Display Facility Version 6.12.675 Sep 25 2001 (C) Copyright IBM Corporation 1993-2001 Signature: @#Netlabs:1.9#@##1## 23 May 2010 13:28:25 DAZAR1 :1.0.21 :::22::SVN r486@@Universal Audio Driver for OS/2 and eComStation (ACPI) Vendor: Netlabs Revision: 1.09 Date/Time?: 23 May 2010 13:28:25 Build Machine: DAZAR1 ASD Feature ID: 1.0.21 FixPak? Version: SVN r486 File Version: 1.9.22 Description: Universal Audio Driver for OS/2 and eComStation (ACPI)

[C:\]bldlevel f:\mmos2\uniaud16.sys Build Level Display Facility Version 6.12.675 Sep 25 2001 (C) Copyright IBM Corporation 1993-2001 Signature: @#Netlabs:1.9#@##1## 23 May 2010 13:28:21 DAZAR1 ::::1:: SVNr486@@Universal Audio MMPM/2 Driver for eComStation Vendor: Netlabs Revision: 1.09 Date/Time?: 23 May 2010 13:28:21 Build Machine: DAZAR1 FixPak? Version: SVNr486 File Version: 1.9.1 Description: Universal Audio MMPM/2 Driver for eComStation

Will test the wireless information on other message

comment:8 Changed 9 years ago by pasha

Can you change to last and repeat the process?

comment:9 Changed 9 years ago by vrwp

Hi,

Sorry have been away for vacation. Tested with newer version no go, but the refresh version from last week works! suspend, sound and network work flawlessly. thanks for all the work!

comment:10 Changed 9 years ago by pasha

  • Owner changed from pasha to eco

comment:11 Changed 7 years ago by dazarewicz

  • Milestone changed from Release version 3.19 to Feedback pending

This ticket is for an unsupported version. Have you tried the current version? Also please read the Known Problems page: http://svn.netlabs.org/acpi/wiki/KnownProblems

comment:12 Changed 7 years ago by vrwp

tested version 3.20.01 and 3.19.15 (version before 3.20) with both version I can get the machine in suspend state, but after resume I don't have a display (keeps black). It is stated in known problems.

comment:13 Changed 7 years ago by dazarewicz

  • Keywords Suspend Resume added

comment:14 Changed 7 years ago by dazarewicz

  • Milestone changed from Feedback pending to eCS 2.x

comment:15 Changed 7 years ago by dazarewicz

  • Milestone changed from eCS 2.x to Feedback pending

Please try the current version.

comment:16 Changed 7 years ago by vrwp

Cool it works!! only added the switch /vbe. have to try it without. It will even suspend more than 1 time. (old builds I could suspend once, but second time gave troubles). Sound, wireless and wired card are working good. usb is a problem but that lies in the old build I use (version 381 and not the newest 385, that one works good with suspend but gives other problems for me)

Last edited 7 years ago by vrwp (previous) (diff)

comment:17 Changed 7 years ago by dazarewicz

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from new to closed
Note: See TracTickets for help on using tickets.