Opened 10 years ago

Closed 6 years ago

#276 closed defect (fixed)

suspend/resume TP R60

Reported by: diver Owned by:
Priority: major Milestone: Feedback pending
Component: ACPI PSD Version: 3.19.15
Keywords: Suspend Resume Cc:

Description

suspend works like a charm with 3.10, but resume does not work. i suspend the system via the suspend option from the power object in the system setup folder. the system goes to suspend mode and the moon shines :) to resume to press the power button, but the system does not come back.

Attachments (2)

acpica.log (247.7 KB) - added by diver 10 years ago.
acpidaemon.log (173.2 KB) - added by diver 10 years ago.

Download all attachments as: .zip

Change History (21)

Changed 10 years ago by diver

Changed 10 years ago by diver

comment:1 Changed 10 years ago by eco

e-co:

diver said that the version 3.10 pre-release, which he received at 26.06 - worked fine.

comment:2 Changed 10 years ago by eco

eComStation 2.0 beta 4 (not RC, not RC4 or RC5)

comment:3 Changed 10 years ago by diver

also tryed with the /VBE switch, but no luck

comment:4 Changed 10 years ago by eco

ACPI 3.11

diver: i just tryed suspend again from power object. but it again did hang the system

last time i tryed was from FS and it worked. so it looks still not 100% ok

comment:5 Changed 10 years ago by eco

i'm testing s/r, suspend in fullscreen worked this time. but resume trapped trap 0008

e-co: did you disabled misc drivers?

the same config worked with an older version. some pre-3.10, and since then none worked 100%, either trap or suspend hangs

i sent pasha a e-mail with a acpica.log from closing LID. this is not working, but a minor problem

comment:6 Changed 10 years ago by eco

diver is testing special build of ACPI, from 9.10.2008

comment:7 Changed 10 years ago by diver

with newest testversion from 22.10.2008 the LID works now. but the system did not resume. i tested it 2 times to be sure. when i press the power button the disk symbol flashes very short and the cpu fan begins to work. but thats all i see.

comment:8 Changed 10 years ago by eco

ACPI 3.13

diver: ok suspend doesn't work anymore

comment:9 Changed 9 years ago by pasha

Suspend don't support in IBM kernel

comment:10 Changed 9 years ago by ecsnl

Dear customer,

A short reply. This is still in research and the statement "suspend don't possible in IBM kernel" is meant its currently not supported.

Best regards,

Roderick Klein Mensys

comment:11 Changed 9 years ago by stevenhl

  • Keywords Suspend Resume added
  • Milestone changed from Release version 3.15 to Release version 3.16

comment:12 Changed 9 years ago by stevenhl

  • Owner pasha deleted

comment:13 Changed 9 years ago by stevenhl

  • Milestone changed from Release version 3.17 to Feedback pending

Please retry with acpi 3.16 or acpi316-07-23.zip from the BetaZone?.

comment:14 Changed 9 years ago by diver

  • Milestone changed from Feedback pending to Release version 3.17

i will do a new test as soon as 3.17 is out. with 3.16 it might work, but USB drivers have to be remarked according to Roderick. and w/o USB i can't use the system.

comment:15 Changed 9 years ago by pasha

acpi can't support suspend at IBM SMP kernel :(

comment:16 Changed 6 years ago by diver

  • Version changed from 3.10 to 3.19

just as a remark, with latest acpi suspend works, but resume doesn't. the system just doesn't come up fully. any logs needed?

comment:17 Changed 6 years ago by diver

  • Version changed from 3.19 to 3.19.15

comment:18 Changed 6 years ago by dazarewicz

  • Milestone changed from Release version 3.19 to Feedback pending

Please try the current version.

comment:19 Changed 6 years ago by diver

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from new to closed

I just did a short test and it seems to work. At least network and usb worked again after resume.

So i close that ticket now.

Thanks

Note: See TracTickets for help on using tickets.