Opened 10 years ago

Closed 9 years ago

Last modified 5 years ago

#150 closed defect (unknown)

Sounds in a loop

Reported by: guest Owned by: pasha
Priority: major Milestone:
Component: ACPI PSD Version: 3.03
Keywords: Cc:

Description

Wihout /smp /apic all is working fine like it should Dos win and sound works fine With /smp /apic dos and win don't work and sounds gets repeating startup sound With /smp only desktop freeze With /smp /pic desktop freeze

This is with 3.04 in Rc3

Attachments (16)

acpi_with.log (12.4 KB) - added by guest 10 years ago.
With /smp /apic
acpi.log (19.4 KB) - added by guest 10 years ago.
This is log from the new acpi with /smp /apic
acpi.2.log (7.8 KB) - added by guest 10 years ago.
This is with /SMP /!NOD /APIC
acpi.3.log (12.2 KB) - added by guest 10 years ago.
with /SMP /APIC /TMR
pci_smp_apic.log (24.6 KB) - added by guest 10 years ago.
Pci log Booted with /Smp /APIC
alsa.log (13.7 KB) - added by guest 10 years ago.
alsa.2.log (13.7 KB) - added by guest 10 years ago.
the also log, but have no sound at all with the drivers from Ecs v2Rc3
acpi.uniaud_hda.log (16.2 KB) - added by guest 10 years ago.
With the uniaud_hda
alsa.uniaud_hda.log (45.5 KB) - added by guest 10 years ago.
With the uniaud_hda
alsa_new_uni.log (57.6 KB) - added by guest 10 years ago.
with the newer uni drivers
acpi_new_uni.log (16.4 KB) - added by guest 10 years ago.
with the newer uni drivers
acpi.4.log (12.2 KB) - added by guest 10 years ago.
latest log file with /SMP /ACPI
acpi-log-Model-of-your-PC.ziq (80.2 KB) - added by guest 10 years ago.
acpi-log-Model-of-your-PC-repeat-sound.ziq (80.2 KB) - added by guest 10 years ago.
This is after i restart and sound gets repeating
acpi-log-2502-loop-sound.ziq (82.0 KB) - added by guest 10 years ago.
This is after i start and sound gets repeating
acpi-log-2502-after-soundwindow-noloop.ziq (82.0 KB) - added by guest 10 years ago.
With acpi log

Download all attachments as: .zip

Change History (31)

Changed 10 years ago by guest

With /smp /apic

Changed 10 years ago by guest

This is log from the new acpi with /smp /apic

comment:1 Changed 10 years ago by eco

Which sound codec do you have? HDAudio? You can see the model number and name when booting the system, UNIAUD messages. (or use unimix.exe -card)

comment:2 follow-up: Changed 10 years ago by guest

I have a Sb live and use Sanders sounddrivers

Bus 1 (PCI), Device Number 10, Device Function 0 Vendor 1102h Creative Labs Device 0002h EMU10K1 Audio Chipset (SB Live!) Command 0105h (I/O Access, BusMaster?, System Errors) Status 0290h (Has Capabilities List, Supports Back-To-Back Trans.,

Medium Timing)

Revision 08h, Header Type 80h, Bus Latency Timer 40h Minimum Bus Grant 02h, Maximum Bus Latency 14h Self test 00h (Self test not supported) PCI Class Multimedia, type Audio Subsystem ID 80271102h CT4832 SBLive! Value Subsystem Vendor 1102h Creative Labs Address 0 is an I/O Port : DC00h..DC1Fh System IRQ 16, INT# A New Capabilities List Present:

Power Management Capability, Version 1.0

Supports low power State D1 Supports low power State D2 Does not support PME# signalling Current Power State : D0 (Device operational, no power saving)

comment:3 in reply to: ↑ 2 Changed 10 years ago by guest

System IRQ 16, INT# A

I'm surprised it works at all for you on IRQ 16. Try remapping 16 to a low IRQ (such as 5) and reserve IRQ 5 in the BIOS so it's not shared. That's what I had to do.

-Mike Forester

comment:4 Changed 10 years ago by guest

Hi Mike,

The sound worked fine with 3.03

Changed 10 years ago by guest

This is with /SMP /!NOD /APIC

comment:5 Changed 10 years ago by guest

I try first with the audio load first..... No Sound Then i remmed out the Usb driver .... No Sound Then i remmed out the Nveth driver ..... No sound Then i put back a older Uniaudio32 made by vladest i got sound, but as before keeps repeating the sound :(

comment:6 Changed 10 years ago by pasha

For Uniaud better choice acpi.psd /SMP /APIC /TMR

comment:7 Changed 10 years ago by guest

I try with /TMR but sounds is still repeating.

comment:8 Changed 10 years ago by pasha

Attach acpi.log pls, with psd=acpi.psd /SMP /APIC /TMR

Changed 10 years ago by guest

with /SMP /APIC /TMR

Changed 10 years ago by guest

Pci log Booted with /Smp /APIC

Changed 10 years ago by guest

Changed 10 years ago by guest

the also log, but have no sound at all with the drivers from Ecs v2Rc3

Changed 10 years ago by guest

With the uniaud_hda

Changed 10 years ago by guest

With the uniaud_hda

Changed 10 years ago by guest

with the newer uni drivers

Changed 10 years ago by guest

with the newer uni drivers

Changed 10 years ago by guest

latest log file with /SMP /ACPI

comment:9 Changed 10 years ago by eco

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from new to closed

OK, all users have troubles with Sb live..

Let's forward this problem to uniaud team. ACPI works perfectly with other audio adapters in APIC mode.

Info for other users: HDAudio family doesn't work properly in eCS. SBlive doesn't work in SMP APIC mode.

comment:10 Changed 10 years ago by guest

  • Resolution fixed deleted
  • Status changed from closed to reopened

Changed 10 years ago by guest

comment:11 Changed 10 years ago by eco

OK, now I see that SBlive + ACPI 3.03 works fine.

1) Can you test 3.04?

2) Please download experimental ACPI build from Mensys site:

  • Experimental build for you:

acpi31012008.zip

Changed 10 years ago by guest

This is after i restart and sound gets repeating

comment:12 Changed 10 years ago by eco

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from reopened to closed
  • SBLive, driver (0.81), SMP APIC you can boot but sound plays in loop. To stop the sound loop open the Sound window (Sound object).

Changed 10 years ago by guest

This is after i start and sound gets repeating

Changed 10 years ago by guest

With acpi log

comment:13 Changed 9 years ago by stevenhl

  • Resolution fixed deleted
  • Status changed from closed to reopened

comment:14 Changed 9 years ago by stevenhl

  • Resolution set to unknown
  • Status changed from reopened to closed

comment:15 Changed 5 years ago by dazarewicz

  • Milestone eCS 2.x deleted

Milestone eCS 2.x deleted

Note: See TracTickets for help on using tickets.