Opened 12 years ago

Closed 11 years ago

#81 closed defect (unknown)

No sound Via VT8235

Reported by: Steve Wendt Owned by:
Priority: normal Milestone: ALSA Hardware Compatibility
Component: UNIAUD32 Version: 1.1.4RC6
Severity: normal Keywords:
Cc: Yoda

Description

ECS RC3. No sound from Uniaud driver. Has never worked with ECS Beta and RC versions. I have been using what has been referred to as a "hacked" version of sound driver found on Hobbes. Desktop machine PCCHIPS motherboard MB11 series with Via KT266A + VT8235 chipset.

Attachments (2)

debuginfo.zip (6.3 KB) - added by Steve Wendt 12 years ago.
alsahlp.log (33.4 KB) - added by Steve Wendt 12 years ago.

Download all attachments as: .zip

Change History (9)

comment:1 Changed 12 years ago by Yoda

Cc: Yoda added
Component: BuildingUNIAUD32
Milestone: 1.1.4GA
Version: 1.1.5

I'm sorry, but your information is pretty useless to us.
Please download:
ftp://ftp.netlabs.org/pub/uniaud/UniInfo.zip and attach reported info to this ticket.

I have no idea, if Uniinfo will work for your "hacked" version;
but if it does, please include the zip for each version.

Changed 12 years ago by Steve Wendt

Attachment: debuginfo.zip added

comment:2 Changed 12 years ago by Steve Wendt

Attachment has been added per your request. Additional info Uniaud drivers appear to load normally but do not get any sound. Uniaud drivers have not worked on this machine on any ECS 2.0 beta or RC.

comment:3 Changed 12 years ago by Yoda

Milestone: 1.1.4GAmilestone1
Version: 1.1.51.1.4

Please test the latest RC5 release. If it doesn't give any sound, please download the debug version, and give us the debuginfo from that.

comment:4 in reply to:  3 ; Changed 12 years ago by Steve Wendt

Version: 1.1.41.1.4RC6

Replying to yoda:

Please test the latest RC5 release. If it doesn't give any sound, please download the debug version, and give us the debuginfo from that.

Loaded debug version 1.1.4RC6. Bootup messages showed debug version for UNIAUD16 and UNIAUD32. The readme says copy file alsahlp$ but could not find this file to copy. Please advise???

comment:5 in reply to:  4 ; Changed 12 years ago by Brendan Oakley

Replying to guest:

Loaded debug version 1.1.4RC6. Bootup messages showed debug version for UNIAUD16 and UNIAUD32. The readme says copy file alsahlp$ but could not find this file to copy. Please advise???

Alsahlp$ is a buffer. You must copy it to a file:

[C:\]copy alsahlp$ alsahlp.log

Changed 12 years ago by Steve Wendt

Attachment: alsahlp.log added

comment:6 in reply to:  5 Changed 12 years ago by Steve Wendt

Replying to gentux2:

Replying to guest:

Loaded debug version 1.1.4RC6. Bootup messages showed debug version for UNIAUD16 and UNIAUD32. The readme says copy file alsahlp$ but could not find this file to copy. Please advise???

Alsahlp$ is a buffer. You must copy it to a file:

[C:\]copy alsahlp$ alsahlp.log

I have added attachment per your request.

comment:7 Changed 11 years ago by Paul Smedley

Resolution: unknown
Status: newclosed

Please try with a modern version of Uniaud from http://svn.netlabs.org/uniaud and reopen the ticket if the problem persists

Note: See TracTickets for help on using tickets.