Opened 10 years ago

Closed 10 years ago

#423 closed defect (fixed)

System hangs with 3.16 (20090624) on T61

Reported by: madodel Owned by: eco
Priority: major Milestone: Release version 3.16
Component: ACPI PSD Version: 3.16
Keywords: Cc:

Description

Installed 3.16(20090624) on my T61 using acpifu-20090624.wpi to two different partitions on the same machine. On both the system is pretty unusable because of frequent hangs. These seem to be related to the eCenter activity. Also Beer Battery widget frequently shows "No battery" which seems to occur when system hangs. Going back to acpifu-20081203.wpi fixes the problem.

Attached are logs from both booted partitions. One has eCS 2.0 RC6a with OS4 kernel and Panorama. The other is a base RC6a install with SNAP.

Attachments (4)

acpi-log-T61-SNAP-RC6a-1.ziq (174.3 KB) - added by madodel 10 years ago.
Logs for #423, RC6a-SNAP partition without acpica.log which I will post separately
acpi-log-T61-SNAP-RC6a-2.zip (155.1 KB) - added by madodel 10 years ago.
For #423, RC6a-SNAP acpica.log file
acpi-log-T61_Panorama_OS4-1.ziq (191.2 KB) - added by madodel 10 years ago.
For #423, OS4-Panorama ACPI log files, minus ACPIA.LOG which was 32MB.
acpica.log (53.0 KB) - added by madodel 10 years ago.
For #423, T61, OS4-Panorama ACPIA.LOG trimmed.

Download all attachments as: .zip

Change History (6)

Changed 10 years ago by madodel

Logs for #423, RC6a-SNAP partition without acpica.log which I will post separately

Changed 10 years ago by madodel

For #423, RC6a-SNAP acpica.log file

Changed 10 years ago by madodel

For #423, OS4-Panorama ACPI log files, minus ACPIA.LOG which was 32MB.

Changed 10 years ago by madodel

For #423, T61, OS4-Panorama ACPIA.LOG trimmed.

comment:1 Changed 10 years ago by eco

Please add

polling

to acpi.cfg

Does it help?

If doesn't then Embedded controller support is poor in ACPI 3.16.

comment:2 Changed 10 years ago by madodel

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from new to closed

Yes I just tried polling after reading a Eugene's usenet post on it and that fixed the problem. OK close this, but you need to add this option to enable polling to ACPI Wizard as part of the install. Without polling, the system is pretty much unusable on my T61 with the standard 104a or b SMP kernel.

Note: See TracTickets for help on using tickets.